Πανελλήνια Ένωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.:210-9924980

Fax: 210-9916854

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

κ. Κοντό Δημήτριο

ΘΕΜΑ:Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών – Χρονοδιάγραμμα ελέγχου από  Ι.Ε.Ε.  Διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτοκόλλα για συνταγογράφηση και δαπάνες .

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Στους Ιατρούς, εργαστήρια και Πολυιατρεία οφείλονται δαπάνες, σε αρκετές περιπτώσεις από το 2010. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να πληρώνει με σημαντική καθυστέρηση τις τρέχουσες οφειλές του (προσφάτως πλήρωσε τον Μάρτιο του 2014 και οφείλει και το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής για το 2012,2013 και 2014).

Η ανακοίνωση ότι ο ΕΟΠΥΥ εκτελεί κανονικά τον τον προϋπολογισμό του για το 2013, τουλάχιστον δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, όταν αποκρύπτεται το γεγονός ότι για να γίνει αυτό οι Ιατροί, Εργαστήρια και Πολυιατρεία υπέστησαν κούρεμα των οφειλομένων τους(Clawback και Rebate) από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, της τάξεως του 45%!

Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε πρώτον για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου από τις Ι.Ε.Ε και τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών του 2013 (αντίστοιχη επιστολή έχει σταλεί στις Ι.Ε.Ε) και δεύτερο πότε θα αποπληρωθεί το υπόλοιπο 10% των επισκέψεων του 2012, 2013 και 2014.

Θέση της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΠΙΣ, Ιατρικών Συλλόγων,Επιστημονικών εταιρειών αλλά και όλου του Ιατρικού κόσμου είναι επίσης και η εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων και δια μέσου αυτών ο έλεγχος τις συνταγογράφησης.

Οι ιατροί και ειδικότερα τα ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Ζητούμε την άμεση υλοποίηση όσων έχουν αποφασιστεί για να μην καταρρεύσει η Δημόσια Υγεία.

O   Πρόεδρος                                                           Ο  Γεν.Γραμματέας

Στέφανος Τσιπουράκης                                                  Γρηγόρης Φούσας