Την Πανελλήνια Ένωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΕΟΠΥΥ (Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ) ίδρυσαν οι γιατροί και τα πολυϊατρεία-ιατρικές εταιρείες που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συγκροτήθηκαν ως φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύσσωμοι, σε ένα πανελλαδικό πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο ιατρικών παρόχων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κεντρική στόχευση της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ αποτελεί η διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των γιατρών, των εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των ιατρικών εταιριών που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, η μεταξύ των δικτύωση και η διαπραγμάτευση των βέλτιστων σχέσεων εργασίας για όλους τους ιατρικούς παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύριο διακύβευμα που είναι η υγεία των ασφαλισμένων και η αξιοπρέπεια των λειτουργών της, η Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ, πάνω σε ένα διάλογο από μηδενική βάση και σε μία ανοιχτή γραμμή συνεργασίας με όλους τους φορείς, προτείνει τις θεμέλιες αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας: 1) συλλογικές συμβάσεις του ΠΙΣ και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων με τον ΕΟΠΥΥ 2) ελεύθερη επιλογή γιατρού 3) ισότιμο δικαίωμα όλων των γιατρών να συμβληθούν και 4) αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Τις πρώτες αρχαιρεσίες για τη συγκρότηση του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής τέλεσε η Διοικούσα Επιτροπή το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 σε συγκέντρωση των μελών της ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, μέσα από ένα κάλεσμα ενημέρωσης για τους σκοπούς και τις δράσεις της ένωσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΛΙΛΛΙΑΝ)

ΚΡΟΥΜΠΧΟΛΤΣ ΜΠΕΤΙΝΝΑ

ΜΠΑΡΛΑ ΓΙΟΥΛΑ

ΦΟΥΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΙΛΙΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

ΚΟΤΙΛΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΣΟΥΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥαποτελεί σε όλη την Ελλάδα, το πρωτοβάθμιο επαγγελματικό και συνδικαλιστικό όργανο, που συγκροτείται από γιατρούς ως φυσικά πρόσωπα και από πολυιατρεία-ιατρικές εταιρείες ως νομικά πρόσωπα που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν, ως ιδιωτικοί φορείς, ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γιατροί, εργαστήρια, πολυϊατρεία και ιατρικές εταιρίες (στις οποίες ο γιατρός κατέχει τουλάχιστον το 51% του εταιρικού κεφαλαίου) έχουν εργασιακή σχέση με τον ΕΟΠΥΥ στην άσκηση της ΠΦΥ.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που είναι ή επιθυμούν να γίνουν πάροχοι στον ΕΟΠΥΥ να μας ακολουθήσουνγια να διεκδικήσουμε μαζί τα συλλογικά μας συμφέροντα και να διαπραγματευτούμε τις αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ για μας, μαζί με μας, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια, την επιστημονικότητα και το «ωφελέειν η μη βλάπτειν» στους ασθενείς μας και στους γιατρούς μας.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε αίτηση εγγραφής στην Ένωση που μπορείτε να την στείλετε το FAX 2109916854

Πληροφορίες στα τηλ 6980794087 mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ